НОВИНИ





     Попри все, працюємо разом!
    14 жовтня 2023 р., в музеї «Степова Україна»відбувся незвичайний майстер-клас з арт-терапії«ЖИВОПИС КАВОЮ»,від мисткині Світлани Нані.
    Майстер-клас з кавового живопису здивував гостей заходу– друзів музею,вимушених переселенців з окупованих територійХерсонщини, які вперше спробували малювати кавою.
    Під час майстер-класу, пані Світлана розповіла про цей ще маловідомий для нас напрям у сучасному мистецтві. Кавовий живопис (Сoffee-art)– цеоригінальна техніка створення картин за допомогою розчину натуральної кави, використовуючи в якості фарб також, какао, корицю, ваніль, цукор і гвоздику. Художникам-кавоманам підвладні будь-які сюжети - портрети людей, образи птахів і тварин, пейзажі, графіка та ін.
    Учасники заходу,ознайомившись ближче з історією кави та кавового живопису як мистецтва,занурившись у творчість, мали змогу переключитись від повсякденних клопотів,на позитив,відпочити від буденності і напруги, адже творчість дає можливість поділитися зі світом власною енергією, розкрити свої почуття та емоції що нас сповнюють.
    Разом з мисткинею, митці-аматорипоринули у світ сучасного мистецтва Сoffee-art.Кава змішана з щіпкою фантазії, бажанням творити, у поєднанні з талантом, дозволила митцям створити чудові малюнки осінніх мотивів, з зображенням гілки дуба – символу могутності і довголіття.
    Всім учасникам дуже сподобаласяпозитивна, тепла і дружня атмосфера майстер-класу та новий творчий досвід з кавового живопису.
    Музейнийзахідпроводився за сприянняВсеукраїнськоїфундації «Захист прав дітей» (координатор в Одеськійобласті – Ю. Степанюк). Дякуємо пані Світлані за неймовірний майстер-клас, а гостям, за наснагу до творчості!













































































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр