НОВИНИ






     Попри все, працюємо разом!
     07 жовтня 2023 р.,в музеї «Степова Україна» панувала «магічна» атмосфера, адже створювалиоберіг на щастя.«ПІДКОВА – СИМВОЛ ЩАСТЯ»,з такою назвоювідбувся майстер-клас від мисткині Світлани Нані.
     Учасники заходу – вимушені переселенці з Херсонщини, разом з мисткинею, з натхненням працювали у техніці флоромозаїки, власноруч створювали справжній витвір мистецтва з природніх матеріалів – «Підкову» – символ щастя, добробуту та любові, адже найкращий оберіг той, що зроблений своїми руками. На майданчику панувала надзвичайно позитивна атмосфера, бооберігстворюють тільки з добрими думками і гарнимнастроєм.
     Під час майстер-класу, науковий співробітник музею Валентина Чечина розповіла про «Підкову» як один з найпопулярніших народних родинних символів-оберегів, оскільки з давніх часів наші предки вірували у його магічну силу,вважалося що оберіг-підкова захистить від багатьох життєвих негараздів.
     Музейний захід проводився за сприяння Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» (координатор в Одеській області – Ю. Степанюк).
     ДякуємопаніСвітланізачудовий, фантастичниймайстер-клас, а гостямза неймовірну творчість!

































































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр