НОВИНИ



Попри все, працюємо разом!

В сучасних реаліях, продовжуємо втілювати у життя програму «Мобільний музей», здійснюючи просвітницьку місію. І ось23 серпня 2023 р., у День Державного Прапора України та напередодні свята – Дня Незалежності України, співробітники провели інформаційно-просвітницький захід поза межами музею – у Центрі підтримки переселенців «Я Маріуполь» (кер. Г. Камаралі) для родин з дітьми - вимушених переселенців з м. Маріуполь у результаті російської агресії.

Під час проведення заходу, науковий співробітник музею «Степова Україна» Валентина Чечина розповіла про державні свята які відзначаємо у ці дні, їх витоки та значення для кожного українця. Маріупольці також почули про музейну роботу, унікальну етнографічну колекцію, та отримали уявлення про музейні видання – путівники, часопис, листівки, буклети тощо.

Складовою сьогодення стало проведення мисткинею Світланою Нані майстер-класу з виготовлення патріотичного браслету зі стрічки, під час якого було цікаво всім, як дітям так і дорослим.

Наприкінці такої творчої зустрічі усі отримали запрошення до Одеського історико-краєзнавчого музею. А скринька побажань для українських військових швидко заповнювалася посланнями з вірою в наближення перемоги над російським ворогом та словами подяки за їх незламність духу.

Захід проводився спільно з Всеукраїнською фундацією «Захист прав дітей» (координатор в Одеській області – Ю. Степанюк), представники якої для малечі підготували приємні подаруночки-сюрпризи.

Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі зустрічі-заходи!

 





































































































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр