НОВИНИ



Виставка "Грузія далека і близька"

(в рамках святкування Днів Європи в Україні, Міжнародного дня поріднених міст та 20-річчя партнерських зв'язків Одеси і Тбілісі)

    Одним з яскравих проявів прагнення українського народу увійти до європейського співтовариства, є розширення зв'язків з містами та країнами Європи, які мають давню історико-культурну традицію.
    Членство Одеси в таких міжнародних структурах як Всесвітня федерація поріднених міст, Асамблея європейських регіонів, Асоціація "Євроміста", відкриває широкі перспективи для встановлення нових ділових і культурних зв'язків між містами країн Європейського Союзу.
     Одеса розвиває багатогранні гуманітарні та економічні зв'язки з 16 спорідненими містами і партнерські відносини з 15 містами Європи. У своїх міжнародних відносинах з сусідами і партнерами наше місто займає позицію поваги і доброзичливості.
    "З огляду на взаємний інтерес жителів українського міста Одеси та грузинського міста Тбілісі до життя і культури один одного, загальне прагнення розвиватися в загальноєвропейському просторі", представники міст у 1996 р. підписали Договір про партнерські зв'язки, вважаючи, що співробітництво між нашими містами буде найважливішим внеском у зміцненні і затвердженні взаєморозуміння.
     Сьогодні зв'язки Одеси і Тбілісі різноманітні: обмін офіційними, молодіжними, спортивними, релігійними, делегаціями, участь в симпозіумах, бізнес-форумах, конференціях, взаємні виставкові та гуманітарні проекти.
    За 20 років дії Договору про співпрацю, у здійсненні контактів між нашими містами брали участь як офіційні органи влади - Одеська міська адміністрація і Тбіліська мерія, так і різні установи, громадські організації, студенти та викладачі, учні загальноосвітніх і музичних шкіл Одеси і Тбілісі, театральні та фольклорні колективи.
    Основою щирої дружби українців і грузин стали повага, надійна підтримка, гордість за свій народ, патріотизм, прагнення зберегти вікові традиції. Нас об'єднує багатство та краса природи, притаманні Україні та Грузії, яскрава історія, самобутня культура.
    На виставці представлені фотороботи Лілії Грічулевіч, слухачки грузинської недільної школи в Одесі та Ігоря Єрмолаєва, фотокореспондента з міста Миколаєва, які відобразили Грузію і її столицю, місто Тбілісі, під час своїх туристичних поїздок і ділових візитів. На фотографіях ви маєте можливість побачити Грузію такою, якою її бачить звичайний турист, гість з України, а також неповторну красу Тбілісі, його архітектурні святині, унікальну сучасну архітектуру.
     Ілюстрацією грузинських національних і культурних традицій є творчі роботи учнів одеської грузинської недільної школи, культурно-освітнього центру "Іверія", друковані видання та предмети прикладного мистецтва з фондів Одеського історико-краєзнавчого музею, з особистої колекції Л. Грічулевіч та А. Якобішвілі, голови грузинського національно-культурного товариства "Сакартвело".
     Виставка "Грузія далека і близька" проходить в рамках святкування Днів Європи в Україні, Міжнародного дня поріднених міст та присвячена 20-річчю партнерських зв'язків Одеси і Тбілісі. Вона є внеском музею в зміцненні дружніх і партнерських зв'язків між нашими містами та країнами, у розвитку добросусідства і співдружності країн континенту.

Відкриття виставки "Грузія далека і близька": 24 травня 2016 р., о 14.00, за адресою: вул. Гаванна, 4
Експонування виставки: з 24 травня по 24 червня 2016 р., щоденно, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.




















           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр