НОВИНИ



Виставка "Маки"


Не знать, что случалось прежде, -
значит навсегда остаться ребенком
Марк Цицерон


    З 5 по 29 травня 2016 р. у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею група одеських художників представляє проект "Маки", приурочений до Дня пам'яті та примирення, на вшанування жертв Другої світової війни 1939-1945 рр.
    Митець відчуває тонко. Його слово - твір. Мовою свого твору митець виносить свою думку на світ. Іноді ця думка - навіть відкриття для самого творця.
    Тема "Маки" - особлива. З одного боку: коли опиняєшся в полі з маками, ти потрапляєш в іншу реалію. Реалію високої міри - захоплення! З іншого боку, коли після захоплення наступає роздум… Один автор, починаючи свій роман, описує весняне, сонячне поле на якому веселяться молоді люди в білосніжному вбранні. Якусь мить перед автором постає картина: скільки ж це поле бачило битв, крові, що й клаптика зеленого не видно.
    Маки - символ пам'яті. Для нас це заклик до примирення. Звернення не бути байдужими, замислитись, проаналізувати свій стан, особисто своє життя. Де я сьогодні, що можу зробити?
    В експозиції виставки - твори членів Національної спілки художників України м. Одеси: М. Овсійко, С. Киріченко, П. Македонського, Л. Дем?янішиної, О. Малика, О. Здоровецької, А. Голодецької, Л. Богайчук, В. Потеряйко, А Гудименко, З. Пасічної. Художників Одеси: С. Жану, С. Мунтян, О. Паславської, Г. Вовка, С. Згурського.
    Представлені роботи, у кількості 45 од., виконані у техніці "живопис", "графіка" та декоративно-прикладного мистецтва, це - пейзажі, натюрморти.

    Наш заклик до самих себе та інших: не бути байдужими, нейтральними, особливо сьогодні.

    Нехай наші маки стоять на позиції любові, добра, миротворення! Відкриття виставки "Маки" відбудеться: 5 травня 2016 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування: з 5 по 29 травня 2016 р., щодня, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.




















































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр