НОВОСТИ


15 років побратимства м. Циндао (Китайська народна республіка) та м. Одеса (Україна)

    29 квітня 1993 р. була підписана угода про встановлення відносин міст-побратимів між Циндао та Одесою. Документ був завірений підписами постійного заступника мера Циндаоського народного уряду КНР паном Цзоу Лі Цзянь та голови Одеського міського виконкому паном Л. О. Чернегою.
    Місто Циндао розташоване на південному краю Цзлодунського півострову на березі заливу. Місто побудоване на схилі гори займає площу 5900 км?. Населення 3, 5 млн. чоловік. Циндао має свою характерну історію, типову для форпостів європейської цивілізації на Сході. Захоплений Німеччиною без жодного пострілу у 1897 р., Циндао був перетворений у військово-морську базу. У 1898 р. Китай передав місто Німеччині в орендне користування на 99 років.
    У 1914 р. японськими військами Циндао було захоплено. У 1922 р. Китай повернув його назад. У 1938 р. Японія знову окупувала місто. У 1939 р. влада в Циндао перейшла до уряду Гоміньдан, а з 1949 р. - уряду КНР.
    Зараз Циндао великий індустріальний центр провінції Шаньдунь, відоме в державі та за кордоном туристичне, курортне, портове місто. У ньому розвинуте машинобудування, цементна, шкіряна, текстильна, харчова промисловість. Працюють алюмінієві та сталеплавильні заводи. Циндао - центр риболовлі, має океанографічні та науково-дослідний інститут, морський музей.
    В ознаменування 15-річчя побратимських відносин двох міст, Одеський історико-краєзнавчий музей підготував виставку, яка дає можливість ближче познайомитись з далеким містом-побратимом.
    На виставці демонструється 45 фотографій, спеціально надісланих з Циндао до цієї дати, які надало музею Генеральне консульство КНР в Одесі. На фотографіях - пейзажі, повсякденне життя міста, культурні традиції міста. З фондів музею на виставці експонуються книги, фотографії, оригінал угоди про побратимство, вироби з кістки, шовку, віяла тощо.
    Відкриття відбудеться 24 квітня 2008 р. о 14.00 за адресою: вул. Гаванна, 4. Термін експонування виставки - один місяць.



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр