НОВОСТИ


Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" й Одеський історико-краєзнавчий музей за підтримки Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України"

запрошують на відкриття мандрівної мультимедійної виставки

"ІВАН ГОНЧАР: ЗВИТЯГА ОДНОГО ЖИТТЯ"

(26 травня - 15 червня 2011 року)
і на музейний семінар

"Інтерпретація культурної спадщини в Україні"

у рамках проекту "Музейний здвиг: Інтерпретація культурної спадщини України" (напрям "Культурне надбання", програма І3 [ідея-імпульс-інновація]))


   Розширення меж культурної спадщини в другій половині ХХ століття вимагає пошуку нових відповідей на запитання про взаємовідносини об'єктів культурної спадщини та їхніх споживачів. Ідея цього культурно-мистецького проекту полягає у своєрідному "флеш-мобному" ознайомленні широких аудиторій різних регіонів країни з ідеалами й світоглядними орієнтирами українців, засадами і філософією народної творчості та кращими зразками культурної спадщини України, у яких закарбовано багатовікові прагнення народу до свободи, втілено національний психотип.
   Серед завдань проекту - популяризація громадянської позиції, збиральницької діяльності та творчого доробку визначного митця, музейника, науковця, діяча культури Івана Макаровича Гончара як прикладу активної особистості; висвітлення впливу однієї людини на збереження та розвиток національної культури, духовного поступу суспільства; а також висвітлення діяльності НЦНК "Музей Івана Гончара" як своєрідної моделі для переходу музеїв пост-радянського типу до новітніх принципів функціонування музеїв як відкритих майданчиків і форумів для навчання, відпочинку, отримання нового досвіду і позитивних емоцій.
   Темою семінару для музейних фахівців є виявлення методів і дієвих практик (зокрема закордонних) зацікавлення відвідувачів збірками культурної спадщини й знаннями, які вони несуть; залучення молоді та різноманітних спільнот до співпраці у збиранні, інтерпретації та презентації місцевої історії, культурних надбань, залучення відвідувачів музеїв до діалогу; налагодження плідної співпраці між музеями та регіонами України.
   Мандруюча виставка "Іван Гончар: Звитяга одного життя" із серією семінарів і круглих столів розпочала свою мандрівку Україною з Черкащини - батьківщини Івана Макаровича, продовжила у Вінниці та Моринцях. Нині - завітала до славнозвісної Одеси. Попереду -Полтава, Чернігів, Львів, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Донецьк та інші міста і містечка. А завершиться проект виставкою в Києві та національним форумом "Ювілейні Гончарівські Читання" (жовтень 2011 року).


Відкриття виставки відбудеться 26 травня о 13 год. Семінар - 26 травня з 14 до 17 год.

в Одеському історико-краєзнавчому музеї (м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 24а)

Тел. для довідок: (048)722-84-90, (048)725-52-02; (044)3609077

   


           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр