НОВОСТИ


Міжнародний день музеїв.

     Щорічно 18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. Рішення про це свято було прийняте в 1977 році 11-ою генеральною конференцією ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв).
    Міжнародний день музеїв - справжня подія в культурному житті кожної країни. Традиційно в Україні як і у всіх країнах світу, музеї проводять дні відкритих дверей, організовують виставки і експозиції, проводять незвичайні екскурсії, концерти.
    Серед найцікавіших і масштабніших подій, присвячених Міжнародному дню музеїв, - міжнародна акція "Ніч музеїв". Акція "Ніч музеїв" покликана наблизити культурну спадщину до глядача, показати за допомогою нетрадиційного знайомства з музеями їх значущість, а також різноманітність світової музейної спільноти.
    Вперше ця акція відбулася в 1997 році в Берліні, швидко поширилася по всьому світу, ставши невід'ємною частиною культурного життя крупних міст. У цю ніч більш ніж 2 тисячі музеїв з 42 країн Європи, які традиційно закриваються увечері, працюють всю ніч, готують для відвідувачів незвичайну програму.
     Так музеї приваблюють молодих глядачів, яким звичніше присвячувати дозвіллю вечір, ніж день, отримують шанс заявити про себе незвичайними акціями.
    Одеський історико-краєзнавчий цього року вперше бере участь у проекті "Ніч музеїв".
    17 травня 2011 р., напередодні Міжнародного дня музеїв, з 18.00 до 24.00 буде проходити акція "Музична ніч в музеї", під час якої можна безкоштовно відвідати музейні експозиції та послухати концерт "Нічна фантазія" за участю солістів та артистів Одеської філармонії. Серед учасників концерту - Заслужений артист В. Саксонський, лауреати міжнародних фестивалів - М. Ксида, М. Прохоренко, Г. Матвіїв, ансамбль солістів "Ренесанс", володар Гран-прі Міжнародного конкурсу "Perpetuum mobile" - ансамбль народних інструментів "Мозаїка", ансамбль "Матвіїв-бенд", лауреат премії "Твої імена, Одесо!" С. Сеславинський.


           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр