НОВОСТИ


Презентація монографії В. Солодової "Формування та розвиток документальних колекцій у складі фондів одеських музеїв (1825-2003)".


   21 грудня 2010 р. в Одеському історико-краєзнавчому музею відбулась презентація монографії В. Солодової "Формування та розвиток документальних колекцій у складі фондів одеських музеїв (1825-2003)".
   Монографія являє собою комплексне дослідження документальних колекцій у складі фондів одеських музеїв починаючи з 1825 р. - з часу створення першого музею в Одесі і до прийняття Державної програми розвитку культури на період до 2007 р. (2003). Проаналізовано законодавчі і нормативні акти, що визначали діяльність одеських музеїв, формування документальних колекцій, фондів особового походження у складі музейних зібрань. Розглянуто особливості зберігання та опису документів, які знаходяться у музеях, архівах та наукових бібліотеках, а також причини втрат музейних зібрань, включаючи документальні пам'ятки.
   Солодова Віра Владленівна - кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, директор історико-краєзнавчого музею.
   Народилася в м. Алупці, Автономна республіка Крим.
   Закінчила Сімферопольський державний університет ім. Фрунзе (історичний факультет).
   З 1974 по 1983 р. - працювала в Алупкінському палаці-музеї, з 1983 р. - в Одеському історико-краєзнавчому музеї.
   Захистила кандидатську дисертацію "Формування та розвиток документальних колекцій у складі фондів одеських музеїв (1825-2003)" в Українському науково-дослідному інституті архівної справи і документознавства (м. Київ).
   Член колегії Управління культури і туризму Одеської облдержадміністрації, член Міжнародної асоціації дослідників історії і культури російських німців (Росія,Москва, з 1998 р.), головний редактор періодичного наукового видання "Вісник Одеського історико-краєзнавчого музею" (з 2005 р.).
   Автор численних статей і публікацій, учасник ряду конференцій (Україна, Росія, Німеччина) з проблематики музейної справи Півдня України, історії і культури причорноморських німців.

   


           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр