НОВОСТИ


Виставковий проект "Демократичні традиції в Україні"

    
    Одеський історико-краєзнавчий музей спільно з Державним архівом Одеської області підготував виставковий проект "Демократичні традиції в Україні". Основою проекту стали матеріали надані Секретаріатом Кабінету Міністрів України, які присвячені проблемам відновлення, збереження та розвитку демократичних традицій на теренах сучасної української держави, які є історичним надбанням народу України.
    Відкриття виставки відбулось 23 серпня і було приурочено до Дня Незалежності України.
    Здобуття незалежності відкрило перед народом України можливості для створення політичного ладу, який би відповідав народному вибору незалежності та демократії і викликам майбутнього.
    Вибір України відповідає вибору людства. За остання два століття демократія стала найпоширенішою в світі формою державного устрою.
    Демократичні процеси в сучасній Україні, які спираються на давню історичну традицію розвитку кількох цивілізацій - тривалу і складну. Вона розкрита на 16 постерах, що складають пересувну виставку, доповнену музейними предметами та архівними документами, які відображають прояви загальноісторичних закономірностей у Причорноморську регіоні на протязі тисячоліть.
    Мета виставки: дати можливість як фахівцям, так і широкій громадськості придивитися до вітчизняного цивілізаційного процесу, зокрема у Причорномор'ї і простежити формування демократичних традицій.
    Загальна кількість експонатів - 85 одиниць.
    Протягом вересня і жовтня поточного року пересувний варіант виставки демонструватиметься у районних центрах Одещини.


           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр