НОВОСТИ


"Картини" Катерини Білетіної

    З 7 квітня по 2 травня у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею проходить виставка Катерини Білетіної "Картини".
   Катерина народилась у м.Катеринбург. 1995-1999рр. - навчалась на живописному відділенні ОДХУ ім. М.Б.Грекова, майстерня В.М.Алікберова. 2006р. - закінчила НАОМА, майстерня історичного живопису проф. Ф.М.Гуменюка, м.Київ. Книжковий графік, портретист. Учасниця обласних та республіканських виставок. Роботи зберігаються у приватних колекціях України, Росії.

   Мистецтвознавець Світлана Афанасьєва:
   На тлі неймовірно строкатої картини сьогоднішнього художнього ринку, де співіснують різнополярні простори вражаючих концептуальних пошуків, які передбачають нові трактування в освоєнні неймовірних ситуацій, де провокується скандальність та естетизується безумство; у цьому карнавальному сум?ятті сучасної культури творчість художників "традиційної" орієнтації живе своїм життям, спираючись на елітарність художнього ремесла, виробленого в межах академічної школи. (...)
   Катерина Білетіна - одна з тих творчих особистостей, які пройшли всі стадії освоєння зображувальної реальності: художня школа в Херсоні, художнє училище ім.Грекова в Одесі, Національна академія мистецтв у Києві. (...)
   У живописі художниці натура і фантазія у доброзичливій співдружності сприяють виникненню цікавих композиційних висновків: так серія робіт "Пори року", це, по суті, освічення в коханні народним святам, де домінує пишно вбрана обрядовість, очікування дива, і де в переплетіннях символу і побуту панує гармонія і мир. (...)
   Серію дівчат в українському вбранні створено, за задумом автора, як спробу проникнути в суть жіночності за допомогою костюму.
   Катерина прагне, щоб особисте, національне й універсальне, перепліталось, ставало б цілісною частиною її робіт. (...)

   Художниця Катерина Штанко:
   Картини Катерини Білетіної мимоволі привертають до себе увагу. Легкий, невимушений живописний прийом, живий примхливий темперамент, тонке психологічне чуття, глибоке розуміння сакральної суті народних строїв та їх поєднання з містикою вічної жіночності дозволяють визначити ці твори як нове яскраве художнє відкриття.

   Письменниця Ірен Роздобудько:
   Катерина Білетіна - одна з тих небагатьох живописців, хто вміє донести свій талант до публіки, змусити її радіти, думати, захоплюватись життям, красою людських облич і барв.

       



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр