НОВИНИ



СІМЕЙНА ГРА-СТРАТЕГІЯ У МУЗЕЇ

 

11 січня 2023 р, хоча і в реаліях нашого часу, без світла, але було надзвичайно цікаво в музеї «Степова Україна» (вул. Ланжеронівська, 24-а), де відбувся незвичайний захід – презентація захоплюючої авторської настільної гри  для дітей та дорослих «ЧУМАКИ».

Автором цієї сімейної гри-стратегії  з національною тематикою  є О.П. Тільняк з м. Херсон.  Випробування останніх років – спочатку пандемія, потім, повномасштабна російська агресія круто змінили його долю, позбавили бізнесу і тоді Олексій Петрович звернувся до вподобань юності – створення ігор. Він влаштувався працювати на Станцію юних техніків    спочатку у Херсоні, а тепер і в Одесі, керівником гуртка гейм-дизайну «СЮТ Сігма».

Створені ним стратегічні сімейні ігри базуються на національній тематиці,  історичних та новітніх традиціях нашого народу, населення Півдня України. Важливо що вони є солідарними, тобто підтримують родинні зв’язки, єдність спільноти, командний дух. Зокрема, гра «Чумаки» використовує історичні та культурні факти про чумацтво в Україні. В якості

елементів гри використовуються чумацька мажа (планшет гравця), деталі мажі (колесо, борти, лантух з особистими речами чумаків), різнокольорові кубики, художня фігурка першого гравця (скіфська баба) та інші атрибути.

Також, пан Олексій ознайомив присутніх з іншими своїми цікавими авторськими розробками: «Скіфське золото» та «Кльове» місце» (за мотивами рибальського спортінгу).

Всі учасники заходу були в захоплені від гри та від ідей нових розробок.

Дякуємо пану Олексію за цікавий захід.

 

 

 

 

 

















































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр