НОВИНИ



 

«ОДЕЩИНА: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ У СВІТЛІ ІСТОРИЧНОГО ДОСВІДУ», з такою назвою22 лютого 2022 року в Одеськомуісторико-краєзнавчомумузеївідбувсякруглийстіл, який приурочено до 90-ї річниці з дня утворенняОдеськоїобласті.

У роботі круглого столу брали участь працівники музеїв і бібліотек, під час його роботи виступили: Ярослава РІЗНИКОВА, заступник директора Департаменту – начальник управліннякультури, національностей та релігій, Ірина БІРЮКОВА, заслуженийпрацівниккультуриУкраїни, генеральний директор Одеськоїнаціональноїнауковоїбібліотеки, Олександр МУЗИЧКО, д. і. н., професоркафедриісторіїУкраїниОдеськогонаціональногоуніверситетуімені І. І. Мечникова, Віра СОЛОДОВА, к. і. н., заслуженийпрацівниккультуриУкраїни, директор Одеськогоісторико-краєзнавчого музею, Юрій СЛЮСАР, заступник директора музею з науковоїроботи.

Чудовим модератором заходу був д.і.н. О. Музичко. Учасники круглого столу обговорювали актуальні питання щодо важливості розвитку державного адміністративно-територіального будівництва та впливу адміністративних перетворень на історичні процеси і перебіг подій в регіоні, історико-краєзнавчих та українознавчих досліджень в Одеській області за 90 років.  Виступаючі особливо зупинилися на проблемах міжкультурної взаємодії на  теренах Одещини, торкнулися конфесіональних змін. Об’єктом розмови стали бібліотеки і музеї як інститути національної пам’яті через  сучасний погляд на події минувшини і сьогодення,  а також значення державотворення і впорядкування територій для соціально-економічного і суспільно-політичного розвитку Південно-Західної України, зокрема Одеського регіону.

 













































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр