НОВИНИ



 

Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації

 

                                   КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» 

 

Виставка

 

«Яскравий калейдоскоп»

(декоративно-ужиткове мистецтво Галини Молодець)

                                                         

         З віку у вік передавали люди дітям і онукам повагу до праці, народних традицій, пізнання секретів майстерності і розуміння краси. Народні вироби здавна славилися розмаїттям візерунків, оригінальністю їх розміщення і витонченістю кольорових вирішень. Зі скарбниць народного мистецтва ми черпаємо натхнення, чудові узори, неповторний колорит і технічні прийоми. Земне тяжіння народної творчості роками і століттями зберігало свою живучість, пробивалося і розквітало весняним цвітом.

         Так    розквітала і творчість майстрині Галини Федорівни Молодець. Вона не тільки автор своїх робіт, а й прекрасний педагог, яка вчить і передає свої знання дітям, талановитим вихованцям, допомагає бути їм кмітливими, вміти спостерігати за всіма змінами, які відбуваються у природі навколо них, щоб все це потім ставало темою для їх творчості.

         Пані Галина  родом з с. Гаївки Роздільнянського району. Після закінчення Яківлівської середньої шкли у 1967 р. вступила до Сорокського педагогічного училища. Стаж її педагогічної діяльності 40 років, із них, 17 років у школі, де пані Галина вела уроки  з технології та малювання.

         На виставці представлені роботи майстрині та її вихованців, які виконані з підручного матеріалу. Це і звичайні грецькі горіхи, гілочки дерев, бите скло. Все це в руках  Галини Федорівни перетворюється у яскраві самобутні панно. В своїй роботі вона керується правилом – творити,творити, творити...

         «Навколо в світі багато прекрасного, створеного природою, потрібно  тільки дивитися і бачити. Природа і оточуючий світ – найкращий творець і художник.Тому потрібно вчитися помічати цю  красу навколо себе і розвивати естетичний смак. А це необхідно робити змалечку»,  – зауважує майстриня.

         Цьому підтвердженням є досвід роботи пані Галини. Вихованці її гуртка  приймали участь у багатьох виставках на рівні району та області, були відзначені за майстерність чисельними дипломами і грамотами.

         Роздільнянська земля – це земля пісень і квіту, вічної материнської ласки і краси. Вона багата яскравими талантами, тут народжуються народні майстрині, умільці, які черпають своє натхнення від рідної землі. Ми бажаємо пані Галині запровадження інновацій, творчий пошук хай спонукає до нових тем і робіт, залучення талановитої молоді до пізнання народного мистецтва.

 

Відкриття виставки «Яскравий калейдоскоп» відбудеться 29 вересня о 12.00,

за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,

Музей «Степова Україна»  (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею)

Експонування виставки з 29 вересня по 08 грудня 2021 р.

Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08; 722-21-10 

 

























           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр