НОВИНИ



Український інститут національної пам'яті

Управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації 

Одеський історико-краєзнавчий музей

 

Виставка

 

«Воїни. Історія українського війська»

 

 

Інформаційно-просвітницький проект «Воїни. Історія українського війська» ініційовано Українським інститутом національної пам’яті та втілено в життя у формі пересувної виставки. 

Виставка – це 19 розповідей про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення. Експозиція дає змогу зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Комуністична пропаганда десятиліттями принижувала значення боротьби українського народу  за національне визволення і незалежність. Коли ж прямих згадок про українське військо уникнути було неможливо, то використовувалися такі слова як «мазепинці», «петлюрівці», «бандерівці», або й просто – «банда», «бандити». Але історична правда полягає в тому, що навіть у тяжкі періоди бездержавності перед відкритими загрозами Українці самоорганізовувалися, щоб захистити себе та свою землю. Поширення історичних знань з військової історії особливо важливе нині, коли існує загроза  територіальній цілісності Української незалежної держави. Тому, відновлення національних військових традицій вкрай необхідне сучасній українській армії.

Над проектом працювали: Зоя Бойченко, Владислав Куценко, Володимир Поліщук, Наталія Позняк-Хоменко, Володимир Тиліщак, Аліна Шпак.

Фотоматеріали: Анна Сенік, Роман Ніколаєв, Ірина Цвіла.

Дизайн: Ганна Беркутова, Назар Ясиневич.

Тексти: Василь Павлов, Максим Майоров, Сергій Громенко, Богдан Завітій, Володимир В'ятрович, Наталія Слобожаніна, Сергій Рябенко.

У Одеському історико-краєзнавчому музеї виставку «Воїни. Історія українського війська» відкриваємо  напередодні  Дня Збройних Сил України, адже невід’ємним елементом реформ в українській армії має бути відродження українських військових традицій.

 

 

Відкриття пересувної виставки «Воїни. Історія українського війська» відбудеться:

03 грудня 2020 р., о 14.00
за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.

Експонування: з 03 грудня 2020 р. по 05 січня 2021 р.
щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.

 

























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр