НОВОСТИ





    

Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

 

Виставка

 

 «Художнє вишивання стрічками»

                      Роботи майстрині  декоративно-прикладного мистецтва

                                               Алли Мироненко (м. Одеса)                             

 

Природа рідного краю завжди надихає і дає можливість для роздумів: і безкраї степи, і ліси і блакитні озера, або величаві гори. З дитинства залишається це відчуття прекрасної, незбагненої краси… Серед Чернігівських лісів і квітучих галявин, в мальовничому селі Боршна, що на березі річки Удай, виросла пані Алла. Батьки вчили споглядати за навколишнім світом, відчувати зміни пір року. А ще вона згадує, що її матуся вишивала і одяг завжди був оздоблений вишивкою. Потроху вишивала і маленька Алла. І ось через багато років, все, бачене і знане в дитинстві, втілилося у її захоплення  – художнє вишивання шовковими та атласними стрічками. У кожної людини бувають хвилюючі  моменти, періоди в житті, які відкривають в людині щось нове: досі незнанні вміння, захоплення. Такими у житті пані Алли стали її щасливе подружнє життя, потім і народження сина у 2011 р..  Це стало певним підґрунтям, виникло бажання творити. Вона по-іншому стала сприймати світ, по-іншому дивитися на дерева і квіти, світло і тінь.

            Наша героїня за фахом і освітою – бібліотекар-бібліограф, закінчила Київський інститут культури. З 1996 р. живе в м. Одеса. Працювала  в Одеському училищі культури, бібліотеках міста, Будинку вчених.

Сьогодні у А. Мироненко налічується більше 50-ти робіт. Це квіткові композиції-картини, безліч аксесуарів, оздоблених в даній техніці декоративно-прикладного мистецтва: сумочки, інтер`єрні подушки, одяг, дзеркальця тощо. Роботи викликають подив і захоплення.

Вишиває пані Алла не прибігаючи до готових схем, не використовуючи принти з готовим зображенням. Спочатку фотографує квітку, яка сподобалася, і використовує це як підказку, а потім уже підбирає матеріали, обирає напрямок  в роботі. Усе відбувається спонтанно і ніколи не можна сказати чим це закінчиться, якою композицією, все в уяві. Надихає на творчість оточуюча природа: поля, дерева, птахи і звичайно квіти – різні: і окрема троянда, і в чарівному букеті ніжні ромашки, весняні і осінні. Все це наповнює енергією, пробуджує уяву і хочеться все це відтворити,  залишити на згадку. До кожної роботи у майстрині трепетне і ніжне ставлення, бо в них – частинка душі, і все тепло, радість, з якою вони створювалися, хочеться  передати глядачам.  Захоплення майстрині підтримує родина, мріючи про власний будиночок і садок, де буде змога і вишивати, і писати з натури. У пані Алли є ще одне захоплення – це  живопис олійними фарбами.

  З 2012 р. А. Мироненко –  учасниця багатьох виставок і міжнародних конкурсів, дипломантка обласного конкурсу на здобуття премії  ім. Р. Палецького. В її планах  – проведення майстер-класів,  подальша участь у різних виставках і проектах і вишивання, вишивання…

 

           Відкриття виставки «Художнє вишивання стрічками»: 21 липня 2020 р.  о 12.00

За адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,

Музей «Степова Україна» (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею).

Експонування виставки: з 21 липня  по 10 грудня 2020 р.,

Щоденно, з 10.00 до 15.00

Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08; 722-22-10;

 











































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр