НОВИНИ






    

Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

 

Виставка

 

«Живопис та прикладне мистецтво Катерини Богданової»

 

         Загальний процес розвитку мистецтва йшов шляхом посилення динаміки в композиції, художньої виразності образів, новаторського розвитку кращих традицій. Мистецтво сьогоднішнього дня досягло високого рівня і є яскравим свідоцтвом розвитку духовної культури народу, культури глибоко традиційної і водночас принципово нової. Йдучи від усталених художніх традицій, художники та народні майстри не були пасивними наслідувачами, а стали їх активними носіями, творцями нових мистецьких форм, новаторського трактування художньої спадщини.

         До таких митців належить і Катерина Богданова – художниця, майстер декоративно-прикладного мистецтва. Народилася і вчилася пані Катерина в Одесі. Закінчила Архітектурний інститут при Одеській Будівельній Академії. Працювала архітектором, в основному по благоустрою та ландшафтному дизайну. Проектування – це робота, яка вимагала усіх творчих ресурсів. Тому малювала тільки те, що було пов’язане з роботою.

         Після декретної відпустки змінила профіль діяльності, і це дозволило знову зайнятися малюванням. Почала малювати довільно, не для проекту. Через 20 років – на новій хвилі життя, по-іншому почала сприймати творчу діяльність і ось її думки: «Малюю просто тому, що люблю це робити, і хочу робити це гарно. Бо заняття мистецтвом це – радість, якою хочеться ділитися з відвідувачами».

         Катерина Богданова учасник багатьох виставок, які відбулися  в Українському Культурному Центрі, в приватній галереї «Експонат», в муніципальному музеї особистих колекцій ім. А. В. Блещунова, де як учасник групи Urban Scketchers, робила натуральні замальовки багатьох цікавих об`єктів на вулицях міста. Працює в різних стилях і техніках. Цікавить  живопис і графіка, прикладне мистецтво.

         «Малювання для мене – спосіб вивчення навколишньої дійсності і інструмент для зображення іншої реальності – світу прекрасних мрій. Людина з допомогою мистецтва може перенести частинку прекрасного ідеального світу в наше звичайне життя, зробивши його трохи кращим».

         Ось і ця виставка має на меті зробити світ навколо нас трохи кращим, світлим і запрошує усіх шанувальників образотворчого та прикладного мистецтва до знайомства з автором та її роботами, до спілкування.

 

 

Відкриття виставки «Живопис та прикладне мистецтво Катерини Богданової» відбудеться 26 лютого 2020 р. о 14.00,

за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,

Музей «Степова Україна» (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею).

Експонування виставки: з 26 лютого по 6 травня 2020 р.

Тел. для довідок: 726-26-08 ; 722-48-67.   

 

 



























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр