НОВИНИ




Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації Одеський історико-краєзнавчий музей Виставка живопису "Світлосприйняття"


    
     У ХХІ ст. складнішими та більш різноманітними стали явища в художньому світі.
     В сучасному культурному просторі постмодернізму та файнарту гостро відчувається ностальгія за філософські осмисленими, зрозумілими зору картинами.
     Майстри, які прихильні традиціям реалізму, знаходяться нині аж ніяк не в привілейованому становищі. Свої художні ідеали їм доводиться відстоювати в умовах жорсткої конкуренції із різними напрямами сучасного мистецтва. Але про кризу цього типу творчості годі й казати. Реалізм не вичерпав і не може вичерпати свої можливості. Для чуйного й уважного живописця повернення до більш ніж столітніх традицій є неможливим без осмислення і пошуків нового.
     Об'єднання художників "Новий реалізм" існує з 2013 року та зібрало разом близьких за світосприйняттям художників. Деякі нещодавно закінчили Академію мистецтв в Києві, інші плідно працюють як вільні майстри, але всі залишаються вірними шанувальниками краси та гармонії, переосмислюючи в своїй творчості традиції Південно-руської школи живопису, прерафаелітів та імпресіонізм.
     Виставка "Світлосприйняття" знайомить з творчістю 11 художників з Одеси, Білгород-Дністровська, Ізмаїла та Євпаторії, роботи яких виконані в різних жанрах - пейзаж, натюрморт, портрет.
     Склад учасників:
     Артур Ізрайлян, Ренат Беркуца, Олександр Щербина, Олександр Голубенко, Вадим Суворов, Павло Лисий, Юля Грачік, Катерина Білетіна, Олександр Шаров, В'ячеслав Булгаков.


Відкриття виставки "Світлосприйняття" відбудеться: 15 травня 2019 р. о 16.00.
у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею,
за адресою: вул. Ланжеронівська, 24а,
Експонування виставки: з 15 травня по 15 червня 2019 р.,
щоденно з 10.00 до 17.00, вихідні дні: четвер, п'ятниця.
Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08.
































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр