НОВОСТИ



Український інститут національної пам'яті
Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації
Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка "Донбас: переPROчитання образу"


     Важливою складовою гібридної агресії Росії проти України та вкрай небезпечною зброєю масового інформаційного ураження став сконструйований російською пропагандою образ Донбасу як "особливого" регіону, який внаслідок свого історичного минулого завжди був найбільш радянським і ніколи - українським.
    Конструювання та поширення у публічному просторі такого образу варто розглядати як інформаційно-психологічну спецоперацію, мета і завдання якої є очевидними: нав'язуючи суспільству сприйняття Донбасу як однозначно чужого та ворожого до України й усього українського, проштовхуючи ідею відмови від регіону, активізуючи дезінтеграційні настрої і дії, завадити консолідації нації та сприяти поразці Української держави у війні за Незалежність і Соборність.
    На превеликий жаль, російській пропаганді вдалося поширити в українському інформаційному просторі потрібний їй образ "неукраїнського" і "люмпенізованого" Донбасу. Цьому сприяють і розповсюджені в соціальних мережах безвідповідальні висловлювання публічних осіб про Донбас (наприклад, як про "гангрену", яку необхідно рішуче відрізати, "чужу чужину" та ін.).
    Натомість автори цього проекту впевнені, що в українському дискурсі потрібно формувати образ Донбасу як невід'ємної частини України, без реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна Українська держава. Саме це і є метою виставки під назвою "Донбас: переPROчитання образу".
    У виставці використані матеріали з фондів Центрального Державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого Державного архіву СБУ та Державного архіву Донецької області.


Відкриття пересувної виставки "Донбас: переPROчитання образу" відбудеться:
14 березня 2019 р., о 13.00
за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.
Експонування: з 14 по 31 березня 2019 р.
щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.




































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр