НОВИНИ




Національна поліція України

Полк "Київ" Національної поліції України ГУНП у м. Київ

Державна служба України у справах ветеранів та учасників АТО

Професійна спілка атестованих працівників органів внутрішніх справ

Управління культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка

"Військово-польовий АРТ"
(роботи народних майстрів України в рамках
Всеукраїнського культурно-мистецького проекту)


    Ініціатором проекту та його куратором є сержант полку "Київ" Національної поліції України П. Ротар.
    Під час перебування у зоні АТО, Павло зіткнувся з реаліями військового побуту, зі специфічним, непритаманним для мирного життя середовищем. Його зацікавили використані предмети військового спорядження, зброї та побуту: ящики з-під боєприпасів, гільзи, камуфльована тканина, тубуси від гранатометів тощо. Виникла ідея створити з цих атрибутів війни мистецькі витвори - арт-об'єкти, і цим показати, що сила Життя - сильніша за силу Смерті.
     П. Ротар почав збирати використані предметні прояви війни і під час ротації привозив їх до Києва, знаходив художників, майстрів народно-ужиткового мистецтва, пропонував їм взяти участь у проекті.
    З того часу (з 2015 р.) відбулось вже 33 виставки, проект продовжує подорожувати Україною, постійно поповнюється експозиція. До Одеси виставка прибула з Миколаєва. На ній представлено понад 300 робіт, створених 150 майстрами народної творчості зі всієї України, у таких техніках, як, декоративний розпис, лозоплетіння, різьба, кераміка, вишивка, печворк. Серед авторів є і учасники АТО, які проходили службу безпосередньо у зоні бойових дій.
    В проекті приймають участь митці з Одещини - Петро Козловський і Світлана Нані - флоромозаїка (Кодимський р-н), Марія Космікова - соломоплетіння, Тетяна Аргатюк - бісероплетіння (с. Прилиманське, Овідіопольського р-ну), Олександр Полібза (м. Болград), Есфірь Сєрпінова (м. Одеса) - ткацтво.
    Виставка організована за сприяння полку поліції спеціального призначення "Київ", Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та антитерористичної операції, Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України.
    Велику допомогу у проведенні виставки виявив О.Д. Терещук - перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.
    Під час відкриття виставки та протягом її експонування проводяться майстер-класи з різних технік народного мистецтва, передусім, розраховані на дітей та підлітків.
    Запрошуємо на захід ветеранів АТО, членів їх сімей, та всіх бажаючих.
    Відкриття виставки відбудеться у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею (вул. Ланжеронівська, 24-а) 3 липня о 14.00.
    Виставка працюватиме до 10 вересня 2018 року.
    Інформація про виставку розміщена на сторінці: ВІЙСЬКОВО-ПОЛЬОВИЙ АРТ у Facebook: https://www.facebook.com/groups/1019213851557193/

Експонування виставки "Військово-польовий АРТ": з 03 липня по 11 жовтня 2018 р.,
у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею,
за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
щоденно, з 10.00 до 17.00 , вихідні дні - четвер, п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.
































































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр