НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей


Художньо-графічний факультет
Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського

Виставка "Намалюю я коня…"

Я хочу оседлать вороного коня,
А потом с быстроногим умчаться в поля,
Где ковыльные дикие волны плывут
И где буйные ветры с рожденья живут…
Александр Игнатов

     З 7 по 25 березня 2018 р., у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонується виставка "Намалюю я коня…".
    Головна ідея виставкового проекту - запропонувати кожному з учасників, за допомогою притаманної їм власної образотворчої мови та стилістики, знайти візуальний образ, відчуттям та думкам, які у них викликає тема "коня". При цьому не намагаючись відтворити шаблонні, стандартні образи, тобто знайти власне прочитання теми, умовно кажучи, без портрету коня.
    Відправною точкою для роздумів була задана тема: "Намалюю я коня…", з якої почав розгортатись проект…
    Творчість любе волю! Але творчість може проявитись як вільно, те що створить автор, так і з іншого боку: творчість може бути за заданою темою. Тут теж цікавий момент - як зорієнтується, зорганізується фантазія, бачення. Пройти шлях: тема-задум-твір.
    У проекті представлений живопис, батик в якому гармонічно перетинаються зовсім різні голоси, кожний зі своєю яскравою особливістю. Тому ця виставка одночасно й цікавий зріз, своєрідна моментальна фіксація тих процесів, які відбуваються в сучасному образотворчому мистецтві Одеси.
    Проект дає можливість порівняти зовсім різні стилі й підходи, техніки й засоби показу того, для чого зазвичай не вистачає слів, і тільки візуальний образ в стані передати нюанси почуттів та думок.
    Перед глядачем постає цілий ряд візуальних роздумів. Кожний з них це заклик до спільної мови, до розмови з глядачем. Ілюзія і реальність… Результат - різноманітність склалася в єдиний текст, зітканий з яскравих та самобутніх висловлювань…
    У виставковому проекті беруть участь члени Одеського відділення Національної спілки художників України: Е. Серпіонова, Л. Дем?янішина, О. Малик, А. Голодецька, Л. Богайчук, С. Жану, З. Пасічна, В. Потеряйко, Е. Александрова, А. Боярський, А. Носенко, Л. Басанець, А. Садковська, А. Філіпенко. Також, С. Мунтян, О. Паславська, Н. Куліковська, О. Потьомкіна, О. Шевчук, А. Коровіна, А. Гончарова, А. Балковська, Л. Бессонова, О. Панасюк. Гостем проекту став відомий львівський художник Р. Опалинський.

Відкриття виставки "Намалюю я коня…" відбудеться: 7 березня 2018, о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування виставки: з 7 по 25 березня 2018 р., щоденно, з 10.00 до 17.00 , вихідні дні - четвер, п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.








































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр