НОВИНИ




Управління культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка "Завжди напоготові"

(до Дня Збройних Сил України)

    
    День Збройних Сил України - національне професійне свято усіх військовослужбовців Збройних Сил України, яке відзначається в державі щорічно 6 грудня. Це свято з'явилося в українському офіційному календарі у 1993 р. Його запровадила своєю постановою Верховна рада України. Дату було обрано не випадково, її приурочено до дня ухвалення Закону України "Про Збройні Сили України" 6 грудня 1991 р.
    Історія Збройних Сил України веде свій початок з 24 серпня 1991 р., коли Верховна Рада України прийняла постанову "Про військові формування в Україні", якою визначила: "підпорядкувати всі військові формування, дислоковані на території України, Верховній Раді України; утворити Міністерство оборони України; Урядові України приступити до створення Збройних Сил України". Фактично, цією постановою було покладено початок будівництва Збройних Сил України, як важливого інституту держави і невід'ємного елемента її воєнної організації.
    До складу Збройних сил України входять: Сухопутні війська, Повітряні сили, Військово-морські сили, Сили спеціальних операцій, Десантно-штурмові війська.
    Відповідно до Конституції України, на Збройні сили покладаються завдання з оборони держави, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості. Вони забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави, водного та підводного простору у межах територіальних вод України, а також беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.
    На разі, Збройні Сили України захищають територіальну цілісність держави на Сході країни. Кожного дня, ми бачимо приклади героїзму та самопожертви українських захисників.
    Виставка побудована на матеріалах з фондів Одеського історико-краєзнавчого музею, а також, представлених приватними особами і відображають будні військовослужбовців, в які вписалося страшне слово - війна.
    Виставка присвячена Дню Збройних Сил України, який має особливе значення, бо цього дня скріплюється бойове братерство між усіма воїнами країни.

Відкриття виставки "Завжди напоготові": 6 грудня 2017 р., о 14.00, за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей Експонування виставки: з 6 грудня 2017 р. по 09 січня 2018 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця. Тел. для довідок: 726-26-08, 722-84-90.




























































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр