НОВИНИ





    27 вересня 2017 року о 14.00 в Одеському історико-краєзнавчому музеї (вул. Гаванна, 4) відбулася презентація навчального фільму "Територія Голодомору: пам'ять невмируща", створеного Канадським Музеєм Прав Людини у співпраці з Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору".

    В фільмі досліджено впливи масової інформації на подолання мовчання навколо порушень прав людини. Та піднімаються важливі питання: якими є роль і які обов'язки ЗМІ у формуванні громадської думки щодо порушень прав людини? Що ми можемо зробити, як особистості, як спільноти, як нації, для гарантування того, що геноциди, такі як Голодомор, ніколи не повторяться?
    Сюжетна лінія зосереджується на міжнародній пресі, яка публікувала інформацію про Голодомор. Центральним напрямком є боротьба мас-медіа: Уолтера Дюранті, який симпатизував політиці Сталіна та заперечував факт масового вбивства українців в 1930-х роках, і журналістів Гарета Джонса та Малькольма Маггеріджа, які намагалися донести правду.
    Кінострічка орієнтована на шкільну аудиторію і рекомендована до використання під час уроків історії, правознавства.
    Під час презентації відбувся показ фільму, його обговорення та передача примірників вчителям, працівникам музеїв та бібліотек Одеси та Одеської області.
    Дякуємо співробітникам Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" за презентацію даного фільму.


Прес-служба Одеського історико-краєзнавчого музею:
Тел.: (048) 726-26-08; (048) 722-84-90.
Електронна пошта: orhmuseum@gmail.com

Прес-служба Національного музею "Меморіал жертв Голодомру":
Тел. (044) 254-45-12.
Електронна пошта: memoholod@ukr.net.




























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр