НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Спілка мариністів м. Одеси

Виставка "Моря блеск лазурный"

(до 200-річчя з дня нарождення І.К. Айвазовського)


    З 6 по 30 липня 2017 р. у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонується виставка живопису одеських художників "Моря блеск лазурный", присвячена 200-річчю від дня народження Івана Костянтиновича Айвазовського.
    Ніхто в мистецтві ХIХ століття не зобразив життя моря, в усій його примхливій мінливості і різноманітті так, як це зробив І.К. Айвазовський. Ніхто не відчув невловимий ритм руху морських хвиль, не передав пульсацію морського прибою так, як І.К. Айвазовський. Заслуги Айвазовського в мистецтві відзначені в усьому світі. Академік живопису, професор, член п'яти академій мистецтв, часто приїжджав до Одеси. З 1846 р. по 1899 р. в Одесі відбулося 13 його персональних виставок, більшість яких супроводжувалися благодійними аукціонами і лотереями. Іван Костянтинович був активним учасником Одеського товариства витончених мистецтв, Товариства південноруських художників.
    Чарівна світлова атмосфера полотен Айвазовського підкорює всіх, хто звертає свій погляд на безсмертні твори Майстра.
    Одеса - морське місто, і цілком закономірно, що одеські художники в своїй творчості віддають данину любові і захоплення "вільною стихією". Перед відвідувачами виставки постає море у різні пори року і доби, безтурботне або розбурхане, нескінченне в своєму різноманітті.

Відкриття виставки "Моря блеск лазурный" відбудеться: 6 липня 2017 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, Виставкова зала (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею). Експонування виставки: з 6 по 30 липня 2017 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідні дні - четвер, п'ятниця. Тел. для довідок: 726-26-08; 722-48-67.
















































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр