НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Творче об'єднання "ІКС+"

Виставка "Фотомініатюра"


    З 21 грудня 2016 р. по 18 січня 2017 р., у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонуватиметься виставка художньої фотографії "Фотомініатюра - 2016", на якій фотохудожники Одеського відділення Національної спілки фотохудожників України - Ігор Поляков, Сергій Чех, Сергій Гевелюк представляють близько сотні фотомініатюр, виконаних у різних техніках (олійний друк, срібножелатинова, віраж, ручне фарбування).
    Як зазначає Сергій Гевелюк:
    "Фотомініатюра - ровесниця фотографії. Це історичний факт. Дагерротипія і амбротипія, трохи пізніше, не могли з технічних причин забезпечити великі розміри фотозображень. Фотографія розвивалася стрімко, багато хто захоплювався нею, але дорожнеча матеріалів змушувала обмежуватися контактними відбитками з широкою плівки або листової. У багатьох сім'ях зберігаються ці маленькі пожовклі сімейні реліквії.
    Але варто визнати, озираючись назад, що є в цих зображеннях якась магія. Щось змушує нас пильніше вдивлятися, нахилятися все ближче. Що затягує нас у ці зображення, як Алісу в Задзеркалля? Що спонукало Керрола, Яна Ларрі, Одоєвського захоплювати нас в цей казковий мініатюрний світ, в країну фантазії та дитинства? Поки людина, дорослішаючи, не втрачає зв'язку з дитинством, вона здатна фантазувати, придумувати нове, літати уві сні, нарешті.
    Автори робіт, представлених на виставці, пам'ятають "дитинство фотографії", дбайливо зберігають традиції старих технологій, вірять у магію рукоділля, а також, їх об'єднує віра в необхідність збереження простору фантазії, нехай і невеликого розміру.
    Приходьте, занурюйтеся в фотомініатюри, фантазуйте з нами і самі по собі".

Відкриття виставки "Фотомініатюра": 21 грудня 2016 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки з 21 грудня 2016 р. по 18 січня 2017 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідні дні - четвер, п'ятниця.
Тел. для довідок: 726-26-08; 722-48-67.






















           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр