НОВИНИ



Виставка "Лицарство - козацтво"

(до свята Покрова Пресвятої Богородиці)


      В Одеському краєзнавчому музеї відкриється виставка графіки С. Шаменкова - скульптора, ілюстратора військово-історичних видань, дослідника історичного одягу.
     На виставці експонується наукова реконструкція - 15 оригінальних робіт та 20 репродукцій, ілюстровані видання у яких буде представлено еволюцію козацького одягу, зброю та спорядження українських козаків XVI - XVIII ст. Зокрема, буде представлено реконструкції козаків Війська Чорноморського, які брали штурмом османські укріплення міста Хаджибею, що згодом було перейменовано на Одесу. Також буде представлено реконструкції озброєння та спорядження литовських та польських воїнів, солдат і офіцерів Шведського королівства, Московського царства, вояків Османської імперії.
     Виставка приурочена до свята Покрова Пресвятої Богородиці - Дня Українського козацтва.
     Автор виставки - Сергій Ігорович Шаменков, закінчив Одеське художнє училище ім. Грекова, та Львівську Академію мистецтв. Займається скульптурою малих форм, науково-історичною реконструкцією одягу. Він плідно спіпрацює з вітчизняними та закордонними періодичними військово-історичними виданнями. Є автором монографії "Піхота українських гетьманів" (Київ, 2008). У цьому році прийняв участь у підготовці американського видання "Велика Північна війна" - підготував статтю та ілюстрації.
     Сергій Шаменков є членом кількох військово-історичних об?єднань, автором реконструкцій, на тему військового костюму в ідентичності до ХХ сторіччя
      Виставка адресована науковцям, освітянам і просвітянам, представникам краєзнавчої громадськості - знавцям і шанувальникам вітчизняної та крайової історії, руху військово-історичної реконструкції.

Відкриття виставки "Лицарство - козацтво" відбудеться: 13 жовтня 2016 р., о 14.00, за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.
Експонування виставки: з 13 жовтня по 13 листопада 2016 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.




































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр