НОВИНИ



Виставка "Кірхи України"

(автор Г. В. Руфф)


     За ініціативою Миколаївського обласного центру німецької культури, А. С. Шардт - члена президії Ради німців України, Віце-президента Асоціації німців України і арт-директора Ради німців України, і згідно рішення Всеукраїнської Ради церков, з метою визнання внеску протестантизму у розвиток релігійної, соціальної та культурної сфери України, підтриманого Президентом України, Одеський історико-краєзнавчий музей проводить виставку "Кірхи України", основою якої є роботи Гаррі Вільгельмовича Руффа, заслуженого художника України, члена Міжнародної спілки художників за мир.
     Гаррі Вільгельмович народився в сім'ї німецьких вчителів. У 1941 р. сім'я художника була репресована за національною ознакою і вислана до Сибіру, де перебувала на спецпоселенні до 1956 р. Там Гаррі отримав перші уроки живопису, спілкуючись з сибірськими художниками і тими, які перебували на засланні. У 19 років він вже працював художником в драматичному театрі міста Ленінськ-Кузнецький.
     Гаррі навчався в Іркутському художньо-декоративному училищі. У становленні Руффа, як художника, зіграла велику роль художниця у засланні Ірма Герц, викладач інституту ім. Сурикова, а також сибірські художники П. І. Захаров і В. А. Смотров.
     У 1959 р. Гаррі Руфф повернувся до України, де створював декорації до спектаклів "Оптимістична трагедія", "Коли цвіте акація", "Страшний суд". Працював художником пересувного московського цирку "Шапіто" №14, і художником-оформлювачем в Макіївці. У той же час він брав активну участь в творчих виставках "Товариства художників Сибіру".
     Гаррі Руфф працює в жанрі станкового живопису. З 60-х років бере активну участь у численних регіональних, республіканських та міжнародних виставках і творчих групах. Більше 10 років він є одним з найпопулярніших референтів Ради німців України на семінарах і пленерах художників, займається навчанням дітей і молоді живопису.
     Гаррі Руфф учасник таких міжнародних виставок як виставка художників України на Паралімпійських іграх 2004 р. у Греції; виставка художників України в Хорватії (2005); виставка художників-інвалідів України і Німеччини в м. Мюнхен "Перспектива" (2008); міжнародна виставка живопису художників за мир під назвою "Хто може дати нам мир?" (2015).
     У 2015 р. в Брюсселі (Бельгія) Гаррі Руфф був прийнятий до Міжнародної спілки художників за мир і відзначений нагородою Європарламенту "Золота кисть світу". У найближчих планах Гаррі Руффа - підготувати роботу "За мир", присвячену подіям на Сході України.
     Гаррі Руффа по праву можна вважати одним з кращих художників України німецького походження, оскільки він гідно представляє німецьку громадськість не тільки на Україні, але і в світі.
     Роботи Гаррі Руффа прикрашають експозиції музеїв України та приватних колекцій в Австрії, Білорусії, Великобританії, Німеччини, Греції, Ізраїлі, Канаді, Китаї, Хорватії та США.

Відкриття виставки "Кірхи України" відбудеться: 10 жовтня 2016 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська 24-а,
Музей "Степова Україна" (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею)
Експонування виставки: з 10 жовтня по 10 листопада 2016 р. Вихідні дні - четвер, п?ятниця.
Тел. для довідок: 726-26-08; 722-48-67
































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр