НОВИНИ



Виставка художньої фотографії
"Заповедник радостей"
(Староконный рынок)


    C 30-го серпня по 25-е вересня 2016 р. у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонуватиметься виставка художньої фотографії члена Національної спілки фотохудожників України, Сергія Гевелюка, приурочена до Дня міста Одеси.
    Виставка "Заповідник радостей", як і виставка "Вишенка на тортике", яка успішно пройшла рік тому, присвячена Старокінному ринку - одного з найколоритніших одеських соціокультурних осередків.
    Причину інтересу до цієї теми автор пояснює так:
    "У мене шістдесятирічний стаж радощів і задоволень від спілкування зі Старокінним ринком, але хто піде на пенсію від свята? У моєму дитинстві був один недільний вихідний, очікуваний і бажаний. Спочатку - з дорослими, за болтиками-гаєчками для дворового автомобіля, потім - пташки-рибки-кішки-собаки і все-все-все, що навіть дорослих робить дітьми.
    До сих пір Старокінний цікавий і унікальний завдяки одеситам. Саме барахолка не потребує насильницького "окультурення", тому зберігає дух вільного міста. З роками, це місце все більше стає клубом для колекціонерів, краєзнавців, письменників і просто любителів іскрометних одеських діалогів. Навіть одеські коти залюблені і забаловані "очень отдельного", а натюрморти з "товара" часто наповнені невипадковим філософським змістом.
    Я давно сказав, що Одеса навчила мене радіти життю, а Старокінний - ще одне одеське свято гумору та джазової імпровізації під назвою "одеське життя", не просто безкоштовний, а безцінний, не просто неповторний культурний феномен, а феномен культурноформуючий.
    У багатьох містах світу існують подібні ринки, названі "блошиними". ЮНЕСКО навіть встановив табель про ранги, в який в перших рядах входить і Старокінний, але одесити - вільний народ і влаштовують це щотижневе свято не заради першості, а задля задоволення, чого й іншим бажають. Приходьте частіше, цікавтесь, шукайте штучки-дрючки і згодом Вам пощастить не тільки знайти справжню штуковину або дорогоцінну дрібничку з дитинства, але і відчути себе учасником цього свята.
    P. S. Авторство діалогів належить героям, які трапляються серед 72-х робіт представлених на виставці, текст злегка стилізований (зі зрозумілих причин) без спотворення сенсу і настрою.
    З любов'ю і повагою до моїх героїв і майбутніх глядачів".

Відкриття виставки "Заповедник радостей" відбудеться: 30 серпня 2016 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська 24-а,
Виставкова зала (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки: з 30 серпня по 25 вересня 2016 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідні дні - четвер, п'ятниця.
Тел. для довідок: 726-26-08; 722-48-67












































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр