НОВИНИ



Виставка "Демократичні традиції в Україні"

(до 25-ї річниці незалежності України)


    Здобуття незалежності відкрило перед народом України можливості для творення політичного ладу, який би відповідав народному вибору і викликам майбутнього. У 1991 році народ України зробив свій вибір, обравши шлях до незалежності і демократії.
     Вибір України відповідає поступу людства. Усі найзаможніші та найвпливовіші нації сучасного світу виступили також творцями демократичного ладу. За останні два століття демократія стала найпоширенішою в світі формою державного устрою.
     Історія демократії в Україні тривала і складна, адже її територія служила домівкою для кількох цивілізацій, що розвинули своєрідні політичні традиції. Задовго до виникнення Русі, зі столицею у Києві, на Чорноморському узбережжі України уже існували як демократичні грецькі поліси, так і Боспорське царство, тут були провінції Римської та Візантійської імперії. Після монгольської навали, тут на два століття розквітли міста, що належали далекій Генуезькій республіці. А от степовий південь та схід України, де постало козацтво, тисячоліттями належав кочовикам, які теж жили державним ладом, починаючи від Скіфського царства до Кримського ханату.
    Матеріали виставки пропонують придивитися до цієї складної взаємодії цивілізацій і простежити формування демократичних традицій в Україні.
    За 25 років незалежного розвитку, Україна пройшла ряд важливих змін в побудові демократії: створені необхідні для функціонування демократії політичні інститути, прийнята демократична Конституція, регулярно проводяться парламентські і президентські вибори, Україна стала членом міжнародного демократичного співтовариства.
    Діячі українського національного відродження вважають демократичність характерною рисою українського національного характеру. Демократія - вибір вільних. Про це свідчать події пов'язані з Помаранчевою революцією (2004) та "Революцією гідності" в Україні (2013-2014), які були спрямовані на рішучі демократичні зміни в українському суспільстві.
     На виставці представлені інформаційні постери, які вiддзеркалюють демократичні процеси в Україні з давних давен, та використані документи, фотографiї, друковані видання, поштові марки, конверти та монети з фондів Одеського історико-краєзнавчого музею, які вiдображають сучасну історію української демократії.
    Виставка проходить у рамках святкування 25-ї річниці проголошення незалежності України.

Відкриття виставки "Демократичні традиції в Україні": 22 серпня 2016 р., об 11.00, за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.
Експонування виставки: з 22 по 30 серпня 2016 р., щоденно, з 10.00 до 20.00, без вихідних.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.




           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр