НОВИНИ




Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка художньої фотографії

"Венеціанський альбом"



    З 4 по 28 лютого 2016 р., у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонується виставка художньої фотографії "Венеціанський альбом", на якій представлені роботи Сергія Анатолійовича Чеха, члена Національної спілки фотохудожників України.
    Чех Сергій Анатолійович - фотограф, художник, член Національної спілки фотохудожників України, експерт історичних методів фотографії.
    Народився у 1973 р. в Одесі. За освітою хімік. Професійною фотографічною діяльністю займається з 1999 р. З 2004 по 2010 рр. керував студією рекламної фотографії. Знавець історичних та альтернативних методів фотографії. Учасник понад 60 міжнародних і національних фотовиставок. Учасник творчих об'єднань "ІКС +" і "Станкова фотографія XXI".
    Подорож до Венеції не можна нічим замінити, але автору виставки вдалося створити майже неможливе: його фотографії пропонують нам велику розкіш - залишитися наодинці з цим незвичайним містом. Залишитися, і можливо, навіть загубитися в нетуристичній Венеції. Роботи автора неспішно ведуть нас від околиць міста, через вузькі канали, кав'ярні, вітрини магазинів до найвідомішої площі у Венеції - Сан-Марко. І ми зупиняємося, зачаровані витонченими обрисами і ажурними фасадами будівель. Ми - в полоні міста і не хочемо цьому протистояти. І ми прощаємо Венеції її вічне самомилування і самі занурюємося в милування містом. Якщо ототожнювати Венецію з видами мистецтва, то вона найближче до театру, синтетичного мистецтва, де всі інші види несуть свою данину. І найголовніше укладено в живому людському почутті, породжувати яке - невід'ємна властивість міста.
    Про Венецію писали багато: Джордж Байрон, Томас Манн, Борис Пастернак, Марсель Пруст. Але сьогоднішня виставка в літературному відношенні найбільш співзвучна поезії Йосипа Бродського:

    Так меркнут люстры в опере;
    так на убыль к ночи идут в объеме медузами купола.
    Так сужается улица, вьющаяся как угорь,
    и площадь - как камбала.
    Так подбирает гребни, выпавшие из женских
     взбитых причесок, для дочерей Нерей,
    оставляя нетронутым желтый бесплатный
    жемчуг уличных фонарей.

    Фотографії, представлені на виставці, виконані в техніці класичного желатино-срібного друку. Срібний друк найбільш наближає нас до реальності, і разом з тим, найбільш віддаляє від неї, оскільки автор протягом всього процесу ретельно контролює створення образу. Плівкова фотографія завжди зберігає таємницю від зіткнення з буттям. Сьогодні, крізь тонку вуаль, таємниця відкривається і веде нас по місту-казці, місту-фантазії - Венеції.

Відкриття виставки "Венеціанський альбом" відбудеться: 4 лютого 2016 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування: з 4 по 28 лютого 2016 р., щодня, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.






















           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр