НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

АРТ-студія К. М. Боголюбової

Виставка дитячих творчих робіт

"Новорічний візит книжкової феї"



    Арт-студію було засновано у 2000 році викладачем вищої категорії Клавдією Михайлівною Боголюбовою. У студії займаються діти від 4 до 17 років. Два викладача - Клавдія Михайлівна і Юлія Леонідівна Боголюбова, навчають основам малюнка, живопису та композиції, а також різним видам декоративно-прикладного мистецтва. Освоюючи різноманітні техніки, діти з цікавістю виконують завдання по виготовленню керамічних виробів, вітражів, масок з пап'є-маше, ляльок. Естетичне виховання в арт-студії відрізняється комплексним підходом: на заняттях звучить класична музика, діти знайомляться з творчістю видатних майстрів живопису, з творами класичної літератури.
    Вихованці студії неодноразово брали участь і перемагали у міських, обласних, всеукраїнських, а також міжнародних конкурсах малюнка (Греція, Гонконг, Македонія, Польща, Португалія, Росія, США, Фінляндія, Чехія, Швеція, Японія).
    У виставці "Новорічний візит книжкової феї", яка експонується у Виставковому залі Одеського історико-краєзнавчого музею з 26 грудня 2015 по 28 січня 2016, беруть участь 17 юних художників у віці від 5 до 16 років. Дитячі роботи ілюструють сюжети творів М. В. Гоголя, К. Г. Паустовського, О.С. Пушкіна, М.Ю. Лермонтова, Є. Т. Гофмана і улюблених малюками казок.
    Керівники студії завжди підбирають різновікову групу, де старші опікуються молодшими, тому, експозиція дуже різноманітна. Старші ілюструють "Ніч перед Різдвом", "Мертві душі" і "Шинель", молодші - улюблені казки "Лускунчик", "Колобок", "Червона Шапочка", "Вовк і семеро козенят" або представляють просто окремі типажі, як зробив чотирирічний Міша Коршунський, намалювавши "Українку" в традиційному національному костюмі.
    Діти також представлять маски Шемаханської цариці, Царівни Лебеді, Кота у чоботях та інших казкових героїв з пап'є-маше, макети книг з картону (паперопластиці їх навчає викладач Юлія Леонідівна Боголюбова).
    Роботи, що експонуються на виставці, виконані у різній техніці - акварель, акрил, гуаш, туш, пастель, колаж.

Відкриття виставки "Новорічний візит книжкової феї", відбудеться: 26 грудня 2015 р., о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування: з 26 грудня 2015 р. по 28 січня 2016 р., щодня, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.




















































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр