НОВОСТИ


Управління культури і туризму, національностей та релігій
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Південноукраїнський національний педагогічний університет
ім. К.Д. Ушинського

Виставка

50 років художньо-графічному факультету

"НА ВІТРИЛАХ"



     З 23 вересня по 25 жовтня 2015 р., у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею, проходитиме виставка "50 років художньо-графічному факультету. На вітрилах", на якій представлені творчі роботи викладачів та студентів кафедри теорії і методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки художньо-графічного факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського.
    Мудрість людська у віках акумулювалася в мистецтві. Зазвичай, час відбирає із минулого людського буття краще - його життєву і духовну мудрість, на чому стоять народи, держави і будується культура та освіта. До цієї мудрості і відбору найкращого в життєдіяльності людини причетні художники-педагоги кафедри теорії і методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського. Педагоги, художники-просвітителі Резніченко М.І., Серпіонова Е.Н., Борисюк З.Д., Ковальчук Т.П., Богайчук Л.Р., Плужник-Гладир М.С., Карп Я., Рудой В. є носіями мудрості краси для студентів художньо-графічного факультету та для населення Причорноморського регіону нашої держави.
    На виставці експонуються твори, що віддзеркалюють авторське бачення мудрості краси і педагогіки художнього виховання та навчання особистості. Вони характеризуються символізмом, декоративністю, що притаманно художньо-образній формі, композиції в прикладному мистецтві. Твори (художній розпис тканин, гобелен, художнє оброблення паперу, графіка, живопис, кераміка та ювелірні вироби) свідчать про рівень майстерності художників-педагогів і професійної підготовки майбутніх вчителів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.
    Виставка, творів художників-педагогів та навчально-творчих робіт їх студентів, презентує художньо-освітні досягнення за останні два роки педагогічної та наукової, творчої діяльності кафедри. Педагоги кафедри є провідними фахівцями в системі художньо-педагогічної освіти не тільки в регіоні, а й в Україні. Вони беруть участь своїми творами у виставках різного рівня, демонструють високий творчий потенціал, а свій професійний досвід передають молоді. Результати професійної діяльності художників-педагогів наочно демонструється роботами їхніх студентів, котрі є учасниками багатьох виставок творчих досягнень молодих митців Півдня України.

Відкриття виставки "50 років ХГФ. На вітрилах": 23 вересня 2015 р., о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування виставки: з 23 вересня по 25 жовтня 2015 р., щоденно, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.






















           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр