НОВОСТИ


Управління культури і туризму, національностей та релігій
Одеської обласної державної адміністрації
Одеський історико-краєзнавчий музей
Рада німців України
Миколаївський обласний центр німецької культури
при фінансовій підтримці Федерального уряду Німеччини
через Благодійний фонд "Товариство Розвитку" Одеса

Виставка робіт етнічних німців-художників

"Зустріч поколінь"


"Живопись - молчащая поэзия,
поэзия - говорящая живопись."


Симонід Кеосський (556-468 до н.е.)

    В силу свого емоційно-змістовного впливу, живопис, як вид мистецтва, відображає світ минулих епох і сучасність через суб`єктивне сприйняття цього світу і часу самим художником, через його світогляд і спроможність проникнути і передати суть явища. Для найбільш повного розуміння творчості і світогляду художника, необхідно враховувати і його національну приналежність, як сукупність культурно-естетичних принципів, самобутність техніки виконання.
     Поряд із вивченням робіт художників інших національностей, даний підхід повністю відноситься і до вивчення творчості етнічних німців, які проживають на території теперішньої України більше двох століть. Вони сприяли виникненню європейських технік і поклали початок таким напрямам, як реставраційна, галерейна справа, розвитку окремих жанрів мистецтва і художньої техніки, тому їх внесок у загальносвітову скарбницю живопису займає своє значне місце.
     Представлені на виставці картини написані молодими художниками і майстрами старшого покоління етнічних німців під час проведення Миколаївським обласним Центром німецької культури сучасних семінарів-пленерів проекту "Зустріч поколінь". Даний проект здійснюється при фінансовій підтримці з боку Німеччини, в особі Благодійного фонду "Товариство Розвитку" Одеса.
     Вперше проведені у 2006 р., такі семінари-пленери щорічно проводяться і до цього дня. Ідея проекту "Зустріч поколінь" належить А.С. Шардт, члену президії Ради німців України, Віце-президенту Асоціації німців України і арт-директору Ради німців України, яка об`єднала етнічних німців, художників різних поколінь. Під її керівництвом та за її безпосередньої участі проводяться усі семінари-пленери. Під час творчої роботи, художники різних поколінь можуть обмінятися досвідом, думками, художньо-образотворчими ідеями, знайти загальний методологічний підхід в рішенні проблем художнього бачення і збагатити художній творчий інструментарій в цілому.
     За останні 3 роки семінари-пленери проводилися в Закарпатті, Криму, Донецькій області, Литві (м. Друскінінкай), а написані художниками численні роботи експонувалися на виставках в Києві, Одесі, Запоріжжі, Донецьку, Мукачеві, Очакові, Херсоні і Миколаєві.
     Проект "Зустріч поколінь" отримав заслужену популярність не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні. Велика кількість відвідувачів виставок в усіх містах говорить про існуючу зацікавленість до робіт етнічних німців-художників.

Відкриття виставки "Зустріч поколінь": 7 липня 2015 р., о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Музей "Степова Україна" (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки: з 7 липня 2015 р. по 5 лютого 2016 р., щоденно, з 10.00 до 17.30, вихідні дні - четвер, п'ятниця. Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.










           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр